lauantai 7. tammikuuta 2012

Porkkanakakku

2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
3 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
½ tl muskottia

kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, kuivat aineet sekä voisula. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, (n. 23cm halksijaltaan) ja kaada taikina vuokaan. 
Paista 200 asteessa n. 30-40 min. Kokeile kyspyyttä tarvittaessa tulitikulla, ja vahdi ettei pinta tummu liikaa.
Kumoa jäähtynyt kakku. Vatkaa kuorrutusaineet kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti