torstai 31. toukokuuta 2012

Surf n Turf


Oltiin J:n kanssa viiden päivän minilomalla. Neljä päivää vietettiin mökillä, ja viidenneksi päiväksi suunnattiin maalle. Ilmat olivat kyllä aluksi ainakin aivan mahtavat, kunnes kylmeni kunnolla. Ensimmäinen päivä oli jo kunnolla kesäinen ja Irwin ottikin lämmöstä ja järvestä kaiken ilon irti.


Vesi on nyt ennätyskorkealla, ja laituri on jopa vedenpinnan alapuolella osittain. Uimaan mennessä ei tarvinnut kyllä pitkälle kahlailla. Niin tuli tosiaan talvirurkkikin jo heitettyä. Ei ollut todellakaan pitkiä pyrähdyksiä.Illalla grillasin meille maittavat pihvit lisukkeineen. Saimme siis syötäväksi Entrecotea chilimaustevoin, ja chorison kera. Ohje löytyi Ruokalan sivuilta, ja sen voit käydä kurkkaamassa täältä. Ruokajuomana yksi minun suosikki punaviineistä. On todella hyvää, kun malttaa vaan dekantoida sitä tunnin verran ennen nauttimista.

GRILLATTU ENTRECOTE, CHORISOA JA KASVISVARTAITA
CHILIVOIN KERAVerkot käytiin laskemassa vesille parina päivänä. Mukaan kalalle lähti appivanhempien ajokoira Ella joka oli meidän mukana myös.

Saalis oli ihan mahtava. Puolitoista kiloiset kuhat saatiin molempina päivinä, ja reilunkokoisia ahvenia kymmenkunta. Ahvenet J pisti savustumaan, mutta kuhan paistoin pannulla reilussa voissa, ja mausteeksi vain pikkuisen suolaa ja pippuria. Turkkilaisesta jogurtista ja kevätsipulista tein lisäksi raikkaan kastikkeen.
Todellista lähiruokaa, paitsi että uudet perunat ovat kyllä naapurimaasta.


J taittoi meille viimeisen illan kunniaksi vastan. Lehdet olivat vaan vielä sen verran hentoiset, ettei meinanneet kestää menossa mukana. Tuoksu oli niin ihana.
 
Paljon, paljon lisää kuvia olisi vielä jaettavana, mutta pidän tämän nyt kohtuudessa kuitenkin. Nyt jaksaa taas painaa arjessa, kun on saanut pienen hengähdystauon. Se olisi toukokuukin sitten lopussa. Mihin tämä kuukausi on oikein karannut? Kesäkuussa aion saada paljon enemmän aikaan kotona. Se on lupaus itselleni! Seuraavan postauksen ajattelin tehdä maalta, jossa pieni varsatyttönen on jo kovasti kasvanut. Nimenkin hän on saanut. Missy Chip. Eli kavereiden kesken Missi :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja ihanan näköistä ruokaa <3

    VastaaPoista
  2. Slurps, mitä annoksia! Ja kuulosti niin akkujalataavalta lomalta! Kyllä tuolla Suomen luonnon keskellä sielu lepää!
    Meidänkin mökillä kuulemma vesi noussut 50 cm..... juuri tuon veden korkeuden vaihtelun takia meillä ei ole laituria;-D

    VastaaPoista