lauantai 12. toukokuuta 2012

Pihan pieniä ihmeitä

Olin taas tämän viikon työreissussa, ja palailin viikonlopuksi käymään kotona. Maanantaina olisi lähtö taas, mutta onneksi viimeiselle reissulle tänä keväänä. Ainakaan vielä ei ole tiedossa uusia. Ilmat on olleet taas tosi masentavia ja harmaita, mutta onneksi joitain mukavia yllätyksiä odotti kun tutkiskelin pihamaata aamusella.

Pioni alkaa työntää uusia alkuja maasta, mikä tekee minusta erittäin onnellisen "puutarhurin", koska enhän minä puutarhan hoidosta mitään tiedä, ja välillä meneekin kantapään kautta oppien uutta. Olin jo varma ettei se viihdy paikassa, johon sen taimen viime kesänä istutin. Kesällä sitten vaan jännäämään alkaako kukkimaan. 


Pikkuruiset vadelmantaimet, jotka sain viime kesänä anopilta, ovat myös alkaneet vihertämään. 
Satoa tuskin tänä kesänä vielä saadaan, mutta elossa ovat ainakin. :)


Päivänlilja nousee myös maasta niin terhakkaana.Narsissit kukkivat myös jo. Pääsiäiseksi ei ihan kukkia saada näillä leveyksillä, mutta onhan niistä iloa muulloinkin.


Pelargonit ovat myös kasvaneet valtavasti. Luin että niitä pitäisi lannoittaa paljon, joten nyt täytyy pikaisesti hakea ressukoille lannoitetta, jotta jaksavat kukkia. Runkoruusun talvehtiminen ei mennyt ihan yhtä hyvällä menestyksellä. Se alkoi jo työntää uutta vihreätä silmua, kunnes yhtäkkiä kuolla kupsahti. En oikein tiedä missä meni vikaan. Mutta olisinkin ollut ihmeissäni, jos olisin saanut kaikki säilymään talven yli hengissä. 

Nyt valmistumaan iltaa varten. Saan rakkaan ystävän Tampereelta kylään, ja illalla olisi ohjelmassa hieman laatuaikaa ja ilonpitoa tyttöporukalla. Ensi viikolla palailen taas, kunhan on työreissut reissattu. 

Siihen asti heippa!!

3 kommenttia:

  1. Nautihan viikonlopusta ja sitten sitä arkeakin taas jaksaa!
    Ihania kevään ensi tulokkaita. Ne saa mielen aina niin hyvälle tuulelle.

    VastaaPoista