sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Naudanfileesalaatti thaimaustein


Olen alkanut kiinnostua Thai ruoasta. Innostus ei valitettavasti ole tarttunut mistään matkoilta, koska vieläkään en ole siellä päässyt käymään. Katsoin Tomin keittiötä, ja siinä kaikki raaka-aineet ja valmiit annokset olivat niin raikkaan ja maukkaan näköisiä, että on pakko alkaa harjoittelemaan. Itämaiset maut on minulle kaikista vieraimpia. Tunnen kyllä inkiväärit ja wasabit yms.. mutta kaikki maustekastikkeet ja mausteet ovat kyllä ihan hepreaa. Täytyy varmaan joskus lähteä käymään Asian Food kaupassa, ja hakea hieman tykötarpeita.

Koska mausteet ovat minulle vielä sen verran vieraita, en alkanut näin alkuun soveltamaan mitään omaa, vaan lähdin etsimään ohjetta netistä. Hyvältä kuulostavan ohjeen bongasin Maku lehden nettisivustolta.
Aloittelin siis aika simppelillä salaatilla, joka sisältää aina varmaa naudan ulkofilettä. Yhtenä kriteerinä oli myös se, että raaka-aineet löytyvät marketista työmatkan varrelta. Silti jouduin vaihtamaan ohjeessa olleen retikan retiisiin. Eihän tämä sitä aidointa Thaimaata toki ole, mutta aloittalijalle oikein sopiva resepti. Teen tätä kyllä silti toistekin.


Lauantai-illan kunniaksi valitsin kyytipojaksi pari erilaista Thai olutta. Hieman vahvempi Chang ja miedompi Singha. Singhaa ei ollut kuin light versiona, joten Chang vei kyllä ehdottomasti pidemmän korren, ja sopi ruoan kanssa erinomaisesti.


1 kommentti:

  1. Aito Thaimaalainen ruoka on kyllä ihan parasta mitä olen maistanut että suosittelen kovasti sellaista maistamaan. Voittaa kiinalaiset ym. sellaiset mennen tullen!

    VastaaPoista