perjantai 16. toukokuuta 2014

Sadepäivän puutarhahaaveilua


Tänään sataa, vaikka alkuviikosta lupailivat jo aurinkoa. Mutta eipä tuosta masentua kannata. Tuuli tuntuu lämpimältä ja kesän lupauksen voi jo aistia. Lenkin päätteeksi jäin vähän katselemaan puutarhaa taas "sillä silmällä" ja mietin mitä kesäksi voisi keksiä. Pari juttua on vielä suunnitelmissa nyt kun sain vihdoin kauan haaveilemani perennapenkin terassin eteen.


Vielä ei siis näytä miltään, mutta parin vuoden päästä toivon mukaan kukoistaa. Vanhan roosan "Shirley Temple" pionin ympärille istutin ylläolevia kukkia. Vasemmalta ylhältä: Viherpeukalot tertturuusu, Jaloruusu Chopin, Verikurjenpolvi, Pioni Louis Barthelot, Isoidänunikko Berry's white.Nyt vaan toivon että kaikki menestyvät ja lähtevät hyvin kasvamaan.Vielä ajattelin tuohon etsiä jonkun kivan metallisen köynnöskasvi telineen, kunhan löydän vaan sopivan rustiikkisen ja tyyliin sopivan.


Laitettiin kukkapenkin ympärille väliaikainen aita katkotuista heinäseipäistä ja juuttinarusta, ettei kuvassa näkyvä koheltaja jyrää taimia ennen kun ehtivät lähteä kasvamaan. 
Reunukseksi suunnittelin kivistä ja maakosteasta betonista tehtyä reunaa.


Puutarhahortensia siirtyi ilmojen lämmettyä ulos. Se oli jo niin upean näköinen kun huomasin lehtien pinnalla pienen pieniä pölyhipun näköisiä ryökäleitä... Hemmetin kirvat sai aikamoista tuhoa aikaiseksi. Marttojen sivuilta luin sitten että mäntysuopa-vesi liuoksella ne saisi häädettyä, mutta Hortensia tuntui vetävän siitä aineesta herneen nokkaan. Saa nähdä onko koko kasvi mennyttä kalua.


Anopilta saimme upean saavin johon suunnittelin laittavani kesäkukkia. Se on kaikki nämä vuodet lepäillyt anopin papan vanhassa verstaassa. Mutta kun osaisi päättää mitä siihen laittaisi. 
Sanokaapa te.. Hortensiaa vai Pelargoniaa?Pienet orvokit sulostuttavat saunan edessä. 

Nyt vaan odottelemaan niitä luvattuja helteitä. 
Ihanaa viikonloppua kaikille!!


6 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja teidän pihalla. Tuo vanha saavi on ihana <3
  Meilläkään joku karvainen koheltaja ei paljon väistele kukkapenkkejä. Tällä hetkellä meidän pihassa onkin vain vuorenkilpiä ja raparperipenkki. Turvallisinta onkin laittaa kukat ruukkuun...
  Ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ellen! Niinhän se on että piha täytyy soveltua kehenkin käyttötarkoitukseen. Siksi mekin kaivoimme alunperin ylös keskelle pihaa sijoitetut vanhat marjapensaat ja erilaiset puskat. Nyt niitä sijoitellaan pihan reunustoille jotta kaksi- sekä nelijalkaisilla lapsilla olisi tilaa temmeltää :)

  VastaaPoista
 3. Saavi tuo mukanaan historian havinaa - ihania muistoja lapsuudesta. Montakohan kertaa olen siinä valmistettua leipää syönytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavarat joilla on historiaa ovat aina niitä rakkaimpia!

   Poista
 4. Pelargoniaa ja valkoista markettaa tai vain markettaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonia voisi ollakin, mutta edelleen houkuttaa se hortensia.. Täytynee tehdä kierros puutarhamyymälään ja katsoa kumpi puhuttelee enemmän.

   Poista