tiistai 16. heinäkuuta 2013

Teetä vai kahvia?

Ensimmäinen lomaviikko meni hujauksessa. Pääsyy siihen oli varmaankin se että J oli sen viikon lapissa, ja itse reissasin alkuviikosta isäni luokse maalle, ja siitä suoraan Pirkanmaalle loppuviikoksi. Nyt ajateltiin olla ihan kotosalla, kun kelitkin on sen verran epävakaat, ettei mökille meno houkuta, vaan kotona keskitytään keskeneräisiin hommiin. Terassin aidat olisi ainakin tarkoitus saada valmiiksi. J hoitaa puutyöt, ja minä maalaan. 

Eilen saatiin J:n vanhemmat ja veljen kahville illansuussa. Luvattiin tekaista jotain pientä purtavaa, ja tietysti on kahvilla oltava jotain herkkuakin. Koska haimme eilen myös mansikat pakkaseen talvea varten, niin tokihan niitä oli hyödynnettävä myös tähän. Nämä herkut valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti.




Mansikkakääretorttu

Pohja

4 kananmunaa 
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja

Täyte

1 prk Flora vispiä
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita paloiteltuna

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskitasolla n. 8 min, 200 asteessa. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irroita leivinpaperi varovasti ja levitä täyte pohjan päälle. Kääri rullalle ja koristele halutessasi vielä sokerilla tai tomusokerilla. 

Lisäksi tarjosimme savulohella täytettyjä rullarieskoja ja patonkia palvikinkulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti