tiistai 2. heinäkuuta 2013

Täytetyt paprikat
Olen aina yhtä innoissani kun tähän vuodenaikaan katselen kaupan vihannesosaston kilohintoja. Aina kuulee puhetta siitä, että Suomessa syödään liian vähän kasviksia. En ihmettele sitä lainkaan, sillä talvella valikoima on yleensäkin surkea, kasvikset maistuvat puulle ja kilohinnat hipovat taivaita.
Nyt voi syödä kasviksia niin paljon kun sielu sietää, ilman että se rasittaa kukkaroa. Ja mikä parasta, jos on mahdollisuus, niin saa hakea tarpeet omasta puutarhasta. Tässä minun mielestäni paras versio täytetyistä paprikoista joita olen tehnyt.

Täytetyt paprikat jauheliha- savufeta täytteellä (5kpl)


5 punaista paprikaa
3 jumboherkkusientä
1 pieni sipuli
2 valkosipulikynttä
1 dl lehtipersiljaa silputtuna
150g savustettua Fetajuustoa (Fontana)
400g naudan jauhelihaa
200g kevyt Creme fraiche
suolaa
pippuria
juustoraastetta


Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Silppua sipuli, valkosipuli ja sienet ja kypsennä niitä pannulla miedolla lämmöllä. 
Lisää jauheliha ja paista kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita persilja joukkoon. Lisää creme fraiche ja kuutioitu fetajuusto ja sekoita.Leikkaa paprikoista "hattu" pois veitsellä kiertämällä ja koverra siemenkota pois. Pese tarvittaessa. Lisää täyte tasaisesti paprikoiden sisälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta ja paista uunin keskitasolla n. 30 min. Anna paprikoiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua.Lopuksi minun täytyy vielä esitellä hienoa hifistely yrttileikkuria, jonka sain lahjaksi juhannuksena Jennyn talon emännältä. Se on todella näppärä ja nopea, ja tulen varmasti käyttämään sitä paljon, kunhan yrttitarhani alkaa kunnolla kukoistamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti