keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Luukku 12

Joululimppu. Ah niin hyvää! Olen ottanut tavakseni leipoa jouluksi meille leivät, koska ne maistuu ehdottomasti parhaalta niin. Hyvä joululeipä on sopivassa suhteessa makea ja mausteinen. Pehmeä sisältä ja rapea pinnalta. 


Joululimppu (4 leipää)

8 dl piimää
3 dl siirappia
1½ rkl pomeranssinkuorta
75 g hiivaa 
1 rkl suolaa
500 g vehnäjauhoja
n. 1 kg vehnähiivaleipäjauhoja

voiteluun
½ dl siirappia
½ dl vettä

1. Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimään ja lisää muut aineet. Alusta leipätaikina. Kohota taikinaa lämpimässä puolisen tuntia, kunnes se kaksinkertaistuu.

2. Leivo taikinasta 4 limppua. Kohota leivät. Pistele leivät ja pane ensin 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Lisää lämpö 200-asteeseen ja jatka vielä puoli tuntia, kunnes leipä on kypsä.

3. Voitele kypsät, kuumat limput siirappivedellä.

Resepti: Kotiliesi 1968 (Jouluelämää 2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti