torstai 6. syyskuuta 2012

vielä kerran Omenaa....

Aika omena-aiheisia nyt nämä minun postaukset. Mutta ei mahda mitään. Päivät menee tuhotessa tuota omppumäärää, joka päivä päivältä kasvaa vaan isommaksi. Täytyy ilmeisesti kohta alkaa lahjottamaan halukkaille omppuja, kun hevosetkaan eivät ehdi syödä niitä siihen tahtiin, kun sitä tulee.

Jonkin verran sain uppoamaan hilloon. Kokeilin vähän erilaista ohjetta, joka oli aika hidas, mutta lopputulos oli kyllä hyvä.

KARAMELLISOITU OMENAHILLO


n. 5 litraa hapanta omenaa paloina
n. 3 dl vettä
n. 2 dl sokeria (esim. ruokosokeri)

Pese omenat ja poista huonot kohdat veitsellä. Älä kuori. Leikkaa omena neljään osaan, siemenkodan ympäriltä. Laita omenalohkot uuninkestävään kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Anna kiehua kunnes omenat pehmenevät kunnolla. n. 15-20min. Soseuta omenat sauvasekoittimella tasaseksi soseeksi. Laita sen jälkeen kattila (tai uunivuoka) 225 asteiseen uuniin. Anna hillon tekeytyä n. 2h, tasaisin väliajoin sekoitellen.
Hillo on valmista kun sokeri on karamellisoitunut, ja hilloon on tullut mieto toffeen maku.
Purkita ja anna jäähtyä. Jos teet suuremman annoksen, on hillo syytä pakastaa.
Itse käytin valmistuksessa isoa teflonpataa, joka osottautui hyväksi ratkaisuksi. Siitä oli helppo saada irti, uunissa reunoille jämähtänyt sokeri.

Bongasin myös Pirkasta hyvänoloisen kakkuohjeen, ja koska muffineista jäi taannoin pekaanipähkinöitä kaappiin, ajattelin kokeilla. Aivan ihanan mehevä kakku tulikin. Suosittelen lämpimästi! Ohjeen löydät täältä.

OMENA-PEKAANIPÄHKINÄKAKKU



4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä annoksia ja pakkauksia olet ehtinyt tekemään! Oletko muuten kokeillut kuivatusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut, täytyy laittaa harkintaan. Mehua ajattelin kokeilla, jos saisi lainaksi mehumaijan.

      Poista
  2. Tällaista ihanaa kakkua tilaisin meille jälkkäriksi kiitos! Taas, kun kohta sinne suunnalle tullaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatanpa kakun pyöräyttääkin, ihan sen kunniaksi :)

      Poista