sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Omenamuffinssit


Olin jo epätoivoinen meidän kauniin omppupuu vanhuksen kanssa, kun se teki pari edellistä vuotta niin huonon sadon. En olisi millään halunnut luopa siitä, joten onneksi tänä vuonna se korvasi edellisten vuosien laiskottelun. Omenaa tulee niin paljon, etten oikein tiedä mihin kaikkeen sitä laittaisin. Hevosille on mennyt laatikkollinen ja omenapaistosta on tarjottu vieraille aina tilaisuuden tullen. Omppupuuroakin meinasin vielä valmistaa. Mutta siispä muffinsseja! Niihin voi laittaa kuitenkin melkein mitä vaan.

Omenamuffinssit 10 kpl

Muffinssit
2 hapanta omenaa (tai 4 pientä)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua muskottia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
2 munaa
2  tl vaniljasokeria (tai 1 tl vaniljauutetta)

Kuorrute
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g suolatonta voita
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria (tai 1 tl vaniljauutetta)
1 tl sitruunamehua

koristeeksi pekaanipähkinöitä

Vatkaa kulhossa munat, öljy ja sokeri sähkövispilällä n. 2 min ajan. Sekoita keskenään muut kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopulta raastetut omenat.
Lusikoi taikina muffinssimuotteihin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 min ajan. Anna muffinssien jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla keskenään tuorejuusto, ja huoneenlämpöinen voi. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle, ja koristele pekaanipähkinöillä.


Muista herkutella!


2 kommenttia:

  1. Omenapiirakkaa täälläkin nautittu!
    Herkullisia kuvia sinulla.
    Omenamehuun ja omenahilloon saa uppoamaan omenoita vaikka kuinka ja paljon. Ja ovat herkullisia!

    VastaaPoista
  2. Hilloa täytyykin tehdä. Mehuakin voisi, mutta ole tarvittavia välineitä (harmi vaan)

    VastaaPoista