sunnuntai 19. elokuuta 2012

Isännälle leikettä


Valmistin poimimistani kanttarelleista Metsästäjän leikettä mukailevan ruoan. Muuten samaan malliin, mutta en nuijinut pihvejä ohueksi. Mielestäni pysyvät mehukkaampina näin. Maukasta oli!


PORSAANLEIKE JA KERMAINEN KANTTARELLIKASTIKE

4 kpl maustamatonta porsaan ulkofileeleikettä
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
suolaa pippuria
voita

Kastike:
n. 2 litraa kanttarelleja
1 sipuli
1 dl kevätsipulisilppua
4 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
voita

Nosta porsaanlihat huoneenlämpöön kastikkeen valmistamisen ajaksi. Paloittele sienet, sekä silppua sipulit.
Lisää sienet kuumalle pannulle, ja sekoittele olla kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet. Kuullota tavallinen sipuli voissa paistokasarissa. Lisää sienet ja kevätsipulit. Kaada joukkoon kerma, ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min, kunnes kastike on saostunut.

Laita munat lautaselle, ja toiselle korppujauhot. Mausta porsaanleikkeet suolalla ja pippurilla. Laita pannu kuumenemaan. Pyöritä leikkeet ensin kananmunassa, ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paista reilussa voissa, miedolla lämmöllä, kunnes leikkeet ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoa keitettyjen- tai lohkoperunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti