sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Herkullinen parsa


Onneksi on taas parsa-aika! Se on ehdottomasti yksi minun suosikki vihanneksista. Viikonloppuna tein meille parsasta ja lohesta todella hyvän annoksen. Ainakin meille se maistui erinomaisesti.


PAAHDETTUA LOHTA JA PARSAA UPPOMUNAN KERA


Nippu vihreää parsaa
2 palaa ruodotonta lohifilettä
suolaa
pippuria
2 munaa (paitsi tein J:lle extramunalla :)
2l vettä
1dl etikkaa

kastike:
1dl oliiviöljyä
1rkl omenaviinietikkaa
1rkl hunajaa
1rkl Dijon sinappia
suolaa

Kuori parsat ja kiehauta ne lähes kypsiksi, suolalla ja ripauksella sokeria maustetussa vedessä.
Jätä parsojen päät vedenpinnan yläpuolelle. Siirrä valmiit parsat jääveteen odottamaan, jotta eivät kypsy yli ja vaalea vihreä väri säilyisi. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset voimakkaasti sekoittaen. Siirrä jääkaappiin maustumaan. Paista lohifileet kuumalla pannulla molemmin puolin, nahkapuoli ensiksi. Lohi voi jäädä sisältä aavistuksen roseeksi. Siirrä lohet vetäytymään folion sisälle.
Laita uppomunien vesi kiehumaan ja lisää etikka. Riko munat kuppiin ja kumoa veteen kun vesi kiehuu. Anna kypsyä noin 3-4 min. Lopuksi lämmitä parsat pannulla voissa ja kokoa annokset. 

Erittäin maukas, mutta sopivan kevyt annos. Ruoalle valitsin kaveriksi aivan mahdottoman herkullisen valkoviinin, Ranskalaisen Pfaffenheim Spécial fruits de mer. Tarkemmat tiedot viinistä löydät täältä.
Suosittelen!!

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää taas kerran tuo annos! Sä oot kyllä ahkera kun jaksat laittaa aina ihan vimosen päälle :) Tuo viini täytyy kyllä testata nyt kun olen vihdoin päässyt valkkarin makuun!

    terkuin, Carita

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti maistaa. On todella herkullinen viini.

    VastaaPoista