maanantai 23. joulukuuta 2013

Perinteet kunniaan

Joulun perinteet ovat varmasti joka suvulla ja perheellä erilaiset.
 Joulutunnelma rakentuu mielestäni juurikin noiden perinteiden kunnioittamisesta ja toistamisesta. 
Lapsuuden joulut ovat edelleen elävästi mielessäni. Muistan kuinka äiti valvoi aattoa edeltävän yön, tehden ruokia, koska ruotsista ei saanut perinteisiä suomalaisia jouluruokia, niin kaikki piti tehdä itse. Lihapullat ovat ainoa ruoka joka on kulkeutunut ruotsalaisesta jouluperinteestä omaan joulupöytään.
Aamuisin katsoimme sisarusteni kanssa Disneyn perinteistä joulukoostetta, ja Lumiukko piirretyn.
Joulupukin käytyä, rauhoittui meno, ja pääsimme touhuamaan omien lahjojemme kanssa ja vanhemmat saivat hetken itselleen.


Nyt on uusia perinteitä muodostunut mieheni perheen myötä, ja kaikki tavat ollaan saatu sulassa sovussa sopimaan yhteiseen joulunviettoon. Lihapullat ovat nyt siirtyneet taas minun mukanani heidän joulupöytään.
Olemme mieheni kanssa siinä mielessä hyvin samanlaisia että rakastamme ja kunnioitamme vahvasti perinteitä. Haaveena on löytää joskus sellainen koti, jossa voidaan viettää jouluja sitten vielä 50 vuoden päästä. Tämä pikkuinen talo on siihen auttamatta aivan liian pieni.


Huomenna aattoa vietetäänkin sisarusteni perheiden kesken. Tusinan verran aikuisia ja lapsia sulassa sovussa. Vaikka ulkona sataakin vettä, on jouluinen tunnelma, koska jouluruoat tuoksuvat, ja ympärillä on perhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti