perjantai 25. lokakuuta 2013
Täydellinen suklaakakku
Niinkuin lupailin, niin pakko on jakaa tämän ihanan täyteläisen suklaakakun ohjeen. Tämä on sitten HC suklaafanien kakku, eli aika tuhtia tavaraa. Mielestäni täydellinen juuri siksi, että pienikin pala riittää.
Tarjoilin sen kermavaahdon kera, mutta loppukakku upposi kyllä omiin suihin melkein paremmin ilman turhia lisukkeita. Kuppi kuumaa kahvia on piste iin päälle. Tämä nousi myös J:n suosikkikakuksi, ja hän vannotti minua tekemään sitä vielä uudelleen. Kumpikaan meistä ei tykkää äklönmakeista leivonnaisista, joten upposi molempiin kun kuuma veitsi voihin
Kakku oli erittäin helppo tehdä, joten teen sitä varmasti vielä uudelleen.
Ehdimme melkein syödä koko kakun ennen kun tajusin ottaa siitä kuvan, joten kuva ei anna kakulle oikeutta :)
Resepti on Sanna Töringen kirjasta "Suklaata ja kahvihetkiä", ja on kirjassa nimeltään "Lyömätön unkarilainen suklaakakku"
8-10 annosta
Kakku
150g tummaa suklaata
1 3/4 dl vettä
1 1/2 dl hienoa sokeria
2 1/2 dl mantelijauhetta
6 munaa
2 rkl korppujauhetta
Täyte
1 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
3 dl kuohukermaa
Kuorrutus
100g tummaa suklaata
1-2 rkl voita
Sulata suklaa vedessä. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää mantelijauhe ja sekoita vielä pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä kokonaan. Sekoita joukkoon keltuaiset ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti takinan joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi korppujauhot. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 24cm) ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. tarkista kypsyys tikulla. Kakun pitää olla "asettunut" mutta ei saa kuivua liikaa.
Halkaise kakku kun se on jäähtynyt.
Valmista täyte. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää kuohukerma vähitellen. Vispaa paksuksi kreemiksi. Levitä täyte alemman kakkulevyn päälle ja nosta päälle toinen levy.
Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon voi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna jähmettyä.
Vinkki: Kakku on melkein maistuvampaa valmistamista seuraavana päivänä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä oli kyllä niin herkullista! Täytyypä itsekin tehdä heti kun vain sellainen tilaisuus koittaa, vähän pääsinkin jo harjoittelemaan ;)
VastaaPoista-C
Niinpä, tosiaan kiitoksia vaan apukokille! Puolet kakusta aikalailla taisi mennä sinun meriiteille ;)
Poista