sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Spiderman kakku

Eilen juhlittiin J:n veljenpojan 3-vuotis synttäreitä, ja lupasin tehdä hänelle, juuri hänen toiveidensa mukaisen kakun. Ehoton vaatimus oli että aiheena on Spiderman. Pohjaksi hän toivoi mustaa pohjaa, joten päätin tehdä mehevän suklaapohjan. Täytteen vallinnassa käytin enemmänkin omavaltaista päätöksentekoa, ja valitsin hedelmätäytteen, joka on lasten mieleen. Ei mennyt alkuun ihan niinkuin Strömsössä...

Olen aina luottanut sokeasti Kinuskikissan mahtaviin ohjeisiin, kunnes tällä kertaa se osottautui virheeksi. Siskoni on tehnyt kakkuja tällä ohjeella useinkin, ja päätin kokeilla samaa. Ainoa ero on että katsoin ohjeen "Kinuskikissa leipoo"-kirjasta, enkä blogista. Ne ovatkin nimittäin erilaiset. Kirjassa hän on korvannut vaniljakreemijauheen liivatteella, mutta unohtanut mainita, että se pitää silloin koota vuokaan, eikä perinteisin menetelmin. Tulikin siis pannukakku, joka lepää nyt roskissa. Noh, en toki syitä hänen niskoilleen laita, vaan tämä kokematon kakkuleipuri sai nyt opetuksen kantapään kautta :)

Lopullinen kakku onnistui mielestäni hienosti, ottaen huomioon että tämä on 3 täytekakkuni, jonka olen tehnyt. Ja mikä tärkeintä; päivänsankari ittse oli aivan haltioissaan.
2 kommenttia: