tiistai 26. kesäkuuta 2012

Arkena


 Juhannus vietettiin mahtavien kelien kera maalla. Jotenkin kuitenkin sain inhottavan kesäflunssan, joten olen nyhjöttänyt nyt kaksi päivää neljän seinän sisällä, vaikka ulkona olisi mikä ihanin auringonpaiste.

Lupailin juhannukselta ruokapostausta joistakin herkuista mitä tehtailtiin. Tehtiin talkkunalettuja mustikoiden kera, herkullisia hampurilaisia kera coleslawn, sekä grillattua naudan ulkofilettä ja aurajuustotomaatteja. Huomasin vaan aina ruokailun jälkeen, että olin hurmioissani unohtanut kuvailla herkut. Paitsi viimeiseksi tehdyn herkullisen mansikkakakun, josta tuli vaan sen verran rumilus, että taidan jättää kuvat kovalevyn uumeniin. Siksi jaankin nyt reseptin yhdestä suosikkiannoksistani. Tämän annoksen olen aikoinani löytänyt Tina Nordströmin reseptikirjasta.

Lihapullat ja valkokaalimuhennos (4 annosta)

 

 

 Murekemassa


1 kananmuna
1 ½ dl maitoa
3 viipaletta tuoretta vaaleaa leipää
5 pientä anjovisfileetä
½ purjo
400g nauta-sikajauhelihaa
2 rkl makeaa sinappia
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen

Sekoita yhteen muna ja maito. Leikkaa leivistä reunat pois, ja laita munamaitoon turpoamaan.Silppua anjovisfileet ja purjo hienoksi. Sekoita loput massan ainekset joukkoon. Anna massan vetäytyä hetken.
Kastele kädet ja muotoile massasta lihapullia. Paista pannulla kypsiksi n. 10 min.

Valkokaalimuhennos


½ valkokaali
voita paistamiseen
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 rkl voita
1 salottisipuli
(1 dl persiljaa)
suolaa ja pippuria

Suikaloi kaali hienoksi ja kuullota se voissa kattilassa. Ripottele päälle jauhot ja lisää maito ja voi. Anna kiehua kunnes kaali pehmenee n. 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori salottisipuli ja hienonna se. Silppua myös persilja. Sekoita sipuli ja persiljasilppu muhennokseen. Lisää lihapullat ja tarjoile.

Helppoa, edullista ja herkullista. Anjovis antaa pullille maukkaan säväyksen kuitenkaan maistumatta liikaa.
Teen näitä samoja lihapullia aina myös joulupöytään. Ruotsista on meidän perheeseen jäänyt perinne, että lihapullia on oltava joulupöydässä. Se on nyt myös tarttunut mieheni perheen joulutapoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti