perjantai 11. huhtikuuta 2014

Suklaapallot


Tein tänään makumatkan lapsuuteen. Jos minun pitäisi nimetä yksi herkku joka on jäänyt lapsuudesta mieleeni, niin ne ovat suklaapallot. Ruotsissa näitä tehtiin jatkuvasti, ja aina vaan ne olivat yhtä herkullisia. Ja kyllähän nuo maistuvat vielä näin aikuisiälläkin.


SUKLAAPALLOT

100g voita
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3rkl kaakaota
3dl kaurahiutaleita
3rkl vahvaa kahvia

Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa hetki. Sekoita sillä aikaa kuivat aineet kulhossa. Lisää kahvi ja sulanut voi. Sekoita massaa kunnolla. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Pyörittele jähmettyneestä massasta pieniä palloja ja pyöräytä niitä kookoshiutaleissa tai strösseleissä.


Omaan makuun ovat kookoshiutaleet ainoa oikea kuorrutus, mutta koska J ei voi niitä sietää, tein hänelle myös strösselipäällysteisiä. Makuasioista kun ei voi kiistellä!

2 kommenttia:

  1. Heeii, mäkin oon tehnyt näitä monesti "entisessä" elämässä :) Entisen mieheni perhe ja tietty se mieskin oli näitä lapsuudessaan tehnyt, Ruotsista kotoisin hekin. Heillä nämä kulkivat nimellä neekeripullat, mutta nykyään sitä nimeä ei varmaan saa käyttää... Ja ymmärrän miestäsi oikein hyvin, mäkin inhoon kookosta... Suukkoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sillä nimellä mekin niitä aikoinamme kutsuttiin :) Mutta niille kävi samoin kun neekerinpusuille, että se olikin yhtäkkiä rasistista kutsua niitä siksi. Ennen aikaan sellainen seikka ei tullut mieleenkään.

      Poista