torstai 26. huhtikuuta 2012

Kevätjuttuja


Harmaata, harmaata ja harmaata. Todella tylsät kelit on ollut nyt pidemmän aikaa. Tuntuu että talviloman jälkeen ei ole aurinko kunnolla edes näyttäytynyt. Mutta onneksi sentään lumet alkavat olla historiaa. Pihassa on enää pari pientä lumikasaa. Täytynee ilmeisesti käydä "tekemässä kevättä" ja levitellä niitä ympäriinsä, että lähtisivät lopullisesti. Linnuilla on kuitenkin kevättä rinnassa. Aamuisin kun käyn pihalla Irwinin kanssa, niin konsertti on korvia huumaava. Meillä on pari pariskuntaa tehnyt pesänsäkin pihapiiriin. Ihana varpuspariskunta on pesiytynyt saunan pönttöön. Vähemmän ihana pari mekkaloi meidän piipussa. Naakat.. Pitävät ihan hirveetä meteliä. Taitaa olla sama pariskunta joka siellä majaili viime keväänäkin.

 Mukava yllätys odotti lumen alla. Viime pääsäisenä maahan tökkäämäni narsissit kasvavat niin terhakkaina. Olin niin varma ettei niistä mitään kasva. Taidanpa laittaa tänä pääsäisenä paleltuneet narsissit ja helmililjat myös maahan. Jospa niistä olisi sitten enemmän iloa ensi keväänä.
 

Laitoin tänään siman tulemaan. Oli aikomus paistaa itse myös munkkeja, mutta se taitaa jäädä haaveeksi, koska aika ei yksinkertaisesti riitä. Onneksi sima on niin helppo ja nopea valmistaa, että sen sentään ehtii. Pitää hakea munkit kaveriksi sitten kaupasta. Lauantaina ajattelin pullottaa sen ihaniin olutpulloihin, jotka sain lahjaksi, kun vietimme kolmekymppisiäni octoberfestin hengessä. Meinasin vaan tuunailla niitä hieman. Jospa esittelen lopputuloksen sitten täälläkin.

Lauantaina meillä on taas hautajaiset. J:n mummo nukkui pois pääsiäisenä. Tuntuu että hautajaisia on ollut aivan liikaa viime aikoina. Hautajaisten jälkeen lähdetään iskän luokse maalle. Pääsee taas ihmettelemään miten ihana pieni varsa voi ollakkaan. Toivotaan että saisin jo kaunokaisesta kuvia.

Siihen asti heippa!

4 kommenttia:

 1. Kevättä minäkin oeln hieman yritänyt jouduttaa lumia levitellen. Tänään kävin leikkaamassa siskon opastuksella omppupuut ja otin niistä leikatut oksat maljakkoon sisälle:)

  Hautajaiset on aina ikäviä, jaksamista teille!

  Mun blogissa on sulle jotain mukavaa!
  Käy vilkasemassa ->
  http://elamaalampilassa.blogspot.com/2012/04/tunnustusta.html

  VastaaPoista
 2. Löysin tieni kauniiseen blogiisi ja ihaniin kuviin ;-D. Varsinkin tuo olohuoneen pöytä oli suosikkini.
  Jaksamista teille hautajaisiin.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia molemmille. Muistotilaisuus oli todella kaunis, ja itku oli herkässä. Varsinkin anopin puolesta oli suru syvä. Mutta elämä ottaa ja antaa. Täytyy vaan nauttia siitä mitä elämällä on tarjottavaa. Tässä ja nyt.

  VastaaPoista
 4. Ja Rva Kivitikka; Nöyrimmät kiitokset. Pöytä löytyi kirpputorilta. Oli toimittanut ruokapöydän virkaa ja lähtöisin 1800-luvulta. Lyhennettiin vaan hieman jalkoja, joten toimii erinomaisesti olohuoneen pöytänä.

  VastaaPoista