maanantai 7. lokakuuta 2013

Puolukkaiset pannarimuffinit



Slurps! Puolukka aika on taas käsillä, ja se on mielestäni täydellinen marja erilaisiin leivonnaisiin. Tarpeeksi hapokas, koska en pidä yleensäkään liian imelistä leivonnaisista. Sitten se ei mehustu juurikaan, ja pitää muotonsa hyvin. Odotan että saan taas synttäreilleni tehdä suosikkikakkuni, puolukka-kinuski kakun.

Kävimme J.n kanssa keräämässä pari sangollista puolukkaa, josta osa menee survokseksi, mutta osan säästän herkkuihin. Nyt laitoin niitä näihin superhelppoihin pannarimuffineihin, jotka vievät kielen mennessään.
Tämä on todella nopea tehdä vaikka iltapalaksi, tai kun yllätysvieraat piipahtavat kylään. Puolukan voi toki korvata vaikka mustikalla, jos haluaa makemman version. Vaativat kyllä muffinssipellin, koska pannarit kohavat uunissa ensiksi valtaviksi, mutta laskevat uunista pois ottaessa. Ohjeen bongasin Meidän perhe-lehdestä.


PUOLUKKA PANNARIMUFFINIT


3 dl maitoa
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl suolaa

lisäksi 
1 dl puolukkaa
(tai muita marjoja)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kulhossa munat ja maito. Lisää kuivat aineet ja vatkaa tasaiseksi. Voitele muffivuoan kolot voilla. Jaa taikina tasaisesti kolohin ja tiputtele marjat kolojen keskelle. Paista uunin keskitasolla noin 30 min. Älä säikähdä paisumista, muffinit laskevat kyllä kun otat ne uunista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti