sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Jauheliha nuudelikeitto


Minulla tippui joulukuussa raskauden vuoksi hemoglobiini todella alas, ja sen lisäksi että jouduin syömään rautaa purkista, niin mietin miten saisin sen myös ruoan avulla nousemaan luonnollisemmin. Syön arkisin aika vähän lihaa. Enemmän menen kasvis- kana- kala linjalla. Siispä piti saada lihaa jossakin muussa muodossa kun raskaina patoina tai kastikkeina. Tämä keitto osoittautui kaikin puolin hyväksi. Siinä on rautapitoista lihaa- sekä kasviksia, ja on silti mukavan kevyt arkiruoka. Kaiken lisäksi se on erittäin herkullista ja sopii mielestäni hyvin tähän vuodenaikaan.


Tässä siis ohje jos joku kaipailee lämmittävää voimaruokaa talven keskelle. 
4 annosta

400g jauhelihaa
400g parsakaalia
200g vihreitä pakastepapuja
3 valkosipulinkynttä
n. 1 rkl tuoretta inkivääriä (raastettuna tai ohuina siivuina)
1,5l kasvis- tai lihalientä
2 siivua vehnänuudeleita
chilimaustetta myllystä 
suolaa

Laita kasvis- tai lihaliemi kattilaan kuumenemaan. Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Mausta chilillä ja suolalla. 
Paloittele ja huuhtele parsakaali. Siivuta valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi. Kuori ja siivuta (tai raasta) myös inkivääri. Lisää ne liemen joukkoon. Lisää myös parsakaali ja vihreät pavut kun liemi kiehuu. Anna kiehua 5 min. 
Lisää jauheliha. Lisää vettä ja suolaa tarvittaessa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää nuudelit. Anna hautua vielä n. 5 min.  Sekoita nuudelit hyvin keiton joukkoon ja tarjoile. 

2 kommenttia:

  1. Tämähän voisi olla meilläkin uusi arkiruoka. Tulee niitä samoja tuttuja laitettua viikosta toiseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä sopii arkeen kun nakutettu. Pikaruokaa parhaimillaan.

      Poista