perjantai 31. elokuuta 2012

Munat korissa


Satuin vahingossa Tiimarin loppuunmyyntiin, jossa oli kaikki jäljellä oleva tavara vähintään puoleen hintaan. Kassillinen tavaraa lähti mukaan, ja jopa kangasväri (jota menin alunperin hakemaan) oli alennuksessa. Mukaan tarttui mm. kynttilöitä aika reilusti. Samalla huomasin ruman keltaisen rautalankakorin, jolle jäi hintaa 2€.
Pikkuisen valkoista spraymaalia pintaan, niin hienohan siitä tuli. Olen nimittäin yrittänyt löytää munille kivan näköistä säilytyskoria. Olen tähän asti säilönyt niitä jääkaapissa, mutta kun alkaa tuo jauhopeukalo syyhytä koko ajan enemmän ja enemmän, oli niille hankittava jokin säilytyspaikka huoneenlämmössä.


Ja tervetuloa vaan uudelle lukijalle. Ihan täysi kymppi jo kasassa. 
Hienoa :)

maanantai 27. elokuuta 2012

Pientä säätöä

Meidän kodissa se menee niin, että minä sisustan ja säädän, ja J puuttuu asiaan jos homma menee överiksi. Itsekin yritän aina säilyttää jonkinlaisen tasapainon, joten jos naisellisia hömpötyksiä alkaa esintymään liikaa, on jossain tehtävä pieniä muutoksia. Kaikki lähti tässä tapauksessa kuitenkin matosta. Löysin niin söpön maton kirppikseltä, jota en voinut vastustaa. Hintakin oli vaivaiset 4 euroa, joten tein ostopäätöstä noin nanosekunnin.


Kokeilin mattoa aluksi vierashuoneeseen, mutta se olisi käynnistänyt lumipalloefektin, ja kaikki tekstiilit olisi mennyt uusiksi. Joten makkariin se löysi tiensä. Ja kas, sininen olikin ihan samaa sävyä kun meidän makkarin seinissä.


Samaan syssyyn toteutin pitkään päässä pyörineen idean. Minua on häirinnyt meidän sivutason epäsiisteys. Niinpä halusin saada osan katseilta piiloon. Ompelukoneella surautin alahyllyn eteen pienen verhon, ja lopputulos on mielestäni ihana.


Ja ennen...



Ovensuuhun hankin ovistopparin, koska ovi ei pysynyt koskaan kunnolla auki. Onhan se vähän hassua toivotella vieraat tervetulleeksi omaan makkariin :) Mutta se oli niin nätti.


Ja koska makuuhuoneen ilme muuttui entisestään tyttömäisempään suuntaan, oli mielestäni kohtuullista laitta vierashuoneen ilme astetta maskuliinisempaan. Onhan se kuitenkin J:n valtakuntaa. 


lauantai 25. elokuuta 2012

Valosta varjoihin

Kesän viimeisiä päiviä vietellään ja syksy alkaa jo näyttäytyä. Puiden lehdet alkavat kellastua, ja loppukesän kukat availevat viimeisiä nuppujaan. Minusta on ihanaa kun illat pimenevät. En ole ollenkaan valoisten kesäöiden fani, vaan pidän siitä kun illat ovat hämyisiä ja voi sytytellä kynttilät tunnelmaa luomaan. 
On ihanaa kun sade  ropisee ikkunaan, ja voit kietoutua huovan sisälle hyvän kirjan, ja ehkäpä punaviinilasillisen kera. 








sunnuntai 19. elokuuta 2012

Isännälle leikettä


Valmistin poimimistani kanttarelleista Metsästäjän leikettä mukailevan ruoan. Muuten samaan malliin, mutta en nuijinut pihvejä ohueksi. Mielestäni pysyvät mehukkaampina näin. Maukasta oli!


PORSAANLEIKE JA KERMAINEN KANTTARELLIKASTIKE

4 kpl maustamatonta porsaan ulkofileeleikettä
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
suolaa pippuria
voita

Kastike:
n. 2 litraa kanttarelleja
1 sipuli
1 dl kevätsipulisilppua
4 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
voita

Nosta porsaanlihat huoneenlämpöön kastikkeen valmistamisen ajaksi. Paloittele sienet, sekä silppua sipulit.
Lisää sienet kuumalle pannulle, ja sekoittele olla kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet. Kuullota tavallinen sipuli voissa paistokasarissa. Lisää sienet ja kevätsipulit. Kaada joukkoon kerma, ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min, kunnes kastike on saostunut.

Laita munat lautaselle, ja toiselle korppujauhot. Mausta porsaanleikkeet suolalla ja pippurilla. Laita pannu kuumenemaan. Pyöritä leikkeet ensin kananmunassa, ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paista reilussa voissa, miedolla lämmöllä, kunnes leikkeet ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoa keitettyjen- tai lohkoperunoiden kanssa.


torstai 16. elokuuta 2012

Hävitystä ja uuden istuttamista




Meidän naapuri on istuttanut karhunköynnöksen koiriensa verkkoaidan viereen, mikä on mielestäni ihan kiva, koska se peittää nätisti ruman verkkoaidan.


MUTTA...

 Hyvä että jollakin on ollut haravalle käyttöä

Käyttämätön letkuteline on uusiokäytössä

Vanha lehtikomposti ja viereinen koivu on vallattu, 
kuten koko saunan takapiha.

Lehtikomposti hävitettiin, ja sen mukana karhunköynnöstä parin kottikärryllisen verran.
Koivukin on varmasti helpottunut, kun takiainen saatiin irrotettua. 



Kaivettiin myös ylös 4 huonokuntoista mustaherukkapensasta, jotka oli istutettu niin keskelle pihaa, että ne olivat jatkuvasti tiellä. Samalla lähti yksi vanha puun kanto, jonka kanssa J taisteli toista tuntia. 
Tilalle istutin kauan haaveilemani syyshortensian. Toivottavasti kaunokainen vaan viihtyy ja lähtee kasvamaan.




sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lomasta pian muisto vain..

Tulipas pitkä bloggaustauko. Loma meni niin äkkiä, etten edes ole muistanut koko asiaa. Rehellisyyden nimissä, olen ollut kotona vain vajaan viikon koko loman aikana, joten ne ajat olen hoitanut pihaa, pyykännyt sekä pakannut taas uutta reissua varten. 
En lähde tarkemmin erittelemään mitä kaikkea touhusin loman aikana. Niin paljon mahtui matkan varrelle. Mutta laitan pienen kuvasarjan, tallennetuista hetkistä loman ajalta.


Käytiin siskon kanssa katsomassa asuntomessut. Täytyy myöntää että olin pettynyt. Kaikki talot olivat enemmän tai vähemmän toistensa kopioita, ja mitään uutta en löytänyt. Ainoa talo mikä hieman säväytti oli Villa Vuorela, kohde nro 15. Sekin ainoastaan ihanien mattojen ansiosta. Tällaista olen haaveillut meidän olohuoneeseen. Ovat vaan niin hirveän hintaisia, että on jäänyt hankkimatta. 

 Ratinan stadion, juuri ennen konsertin alkua. Pääesiintyjä Red Hot Chili Peppers. Oli erittäin mukavaa ja hyvä keikka. Ainoa miinus etteivät soittaneet Snowta.


Ennen keikkaa tein porukalle ison padallisen, lempeän tulista Chili con carnea.


Sitten mökille kokkailemaan.

Tein anopille lahjaksi kranssin mökin seinälle.

Keiteleen tyrskyissä taisteleva kaunokainen.


Mökin lenkkipolun varresta löytyi aarre.


Irwin kaipaa kalastajia takaisin.


Muutama kuva vielä mökin rannasta. 
Kun järvi on tyyni ja taivas selkeä, on auringonlaskun aika taianomainen.






Huomenna alkaakin arkinen aherrus. Tämä viikonloppu ollaan aherrettu puutarhan kimpussa, joten seuraava postaus taitaakin olla oman pihan puolelta. 

Se onkin taas kynttilöiden aika. Ihanaa alkavaa syksyä kaikille! 

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Hellepäivänä


Tämä aamu alkaa sateisena, niin kuin suurin osa tämän kesän aamuista. Mutta eilinen päivä oli juuri sellainen kun kesälomapäivän kuuluukin. Heti aamusta oli jo mukavan lämmin, mutta iltapäivästä oli mittarissa jo lukema +26 varjon puolella. Oltiin eilinen ihan kotona vaan. Leputtelin hieman selkäparkaani, jonka sain mukavasti jumiin, kun käytiin J:n kanssa keräämässä mustikat talteen iskän takapihan metsiköstä. Eilinen aamu menikin niitä siivotessa. Sen verran jätin pakastamatta, että sain välipalaksi ihanan mustikkamaidon.



Iltapäivällä kuumuus tuntui jo sen verran nahassa, että pidin hetken tauon, ja keittelin raparpereista mehua. Siitä tuli aivan mahtavaa janojuomaa, joten taidan kyllä keitellä sitä lisää, koska raparperia on niin paljon.
Ohjeen nappasin Soul Kitchen -blogista, koska se tuntui vaivattomalta ja hyvältä, kuten olikin.



Kohta lähdenkin köröttelemään Tampereen suuntaan, tervehtimään ystävää. Sille reissulle jäänkin vähäksi aikaa ja J liittyy seuraan alkuviikosta. Tiistaina käydään siskon kanssa katsastamassa asuntomessut, ja keskiviikkona meillä onkin Red Hot Chili Peppersin keikka Ratinan stadionilla. Sitä odotan innolla. Toivottavasti kelit suosii. 

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Lomalla

Työnteko jääköön muille!

Vihdoinkin, kesäloma! Viikonloppuna otin todella itselleni aikaa, ja sain paljon tehtyä. Asioita jotka ovat muistuttaneet jatkuvasti itsestään, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä. Siivosin vaatekaapin ja hävitin sieltä kaikki turhat vaatteet. Vintinkin kolusin, ja kaikki risat kengät ja takit saivat lähtöpassit. Miksiköhän olen niitä edes säilyttänyt?? Pesin myös ikkunat, joka on mielestäni erittäin vastenmielistä puuhaa.



 Mutta jotta ei menisi ihan raatamiseksi, niin tänään oltiin Irwinin kanssa koko päivä pihalla, ja köllöteltiin auringossa. Tein myös loman kunniaksi aivan mahtavan makuisen kuningatar-juustokakun. Tyytyväinen olen erityisesti siihen, että en käyttänyt valmista reseptiä, vaan rohkenin kokeilla omaa luomusta.
Ainostaan muropohja ei ollut niin hyvä kun ajattelin, joten kannattaa varmaankin pysytellä keksipohjassa.

KUNINGATAR-JUUSTOKAKKU

180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
(tai muropohja)

200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Valion kuningatar rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
1 rkl omenasiideriä tai mehua
2 dl pakastevadelmia
2 dl pakastemustikoita.

Mansikoita
Mustikoita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon juusto ja rahka ja lisää sokerit. Nosta jääkaappiin odottamaan. Survo sulaneet vadelmat siivilän läpi, ja ota sose talteen. Tee sama mustikoille. Kuumenna siideri ja lisää liivatteet. Kaada liivateseos ohuena naruna kermaseokseen.
Lisää kermaseos pohjan päälle. Lisää mustikka ja vadelmasoseet kermaseokseen, ja pyörittele sitä veitsen avulla seokseen tehden marmorointikuvioita. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mutta mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoilua marjoilla.


Aurinkoisia päiviä!!

torstai 19. heinäkuuta 2012

Hiljaiseloa

 
Blogittaminen on jäänyt harmillisesti vähemmälle, kun tuntuu ettei ole oikein ollut mitään järkevää päivittämisen arvoista asiaa. Kelit tehneet varmaankin tehtävänsä. Mutta en ala nyt valittamaan keleistä, koska tuntuu ettei mistään muusta enää kuulekkaan. LOMA alkaa nyt lauantaina, joten siitä aion nauttia keleistä riippumatta. Pihalla en ole viitsinyt tehdä juurikaan mitään, koska odotan että meillä alkaa loman lopulla terassin rakennusprojekti. Ensi kesälle jää siis kukkapenkkien teko terassin yhteyteen. 

Ruokaa tulee kuitenkin valmistettua tasaiseen tahtiin. Jakaisinkin teidän kanssa erään ohjeen jonka löysin kun kokeilin lyhyen ajan karppaamista. Nyt koko karppaus suoraan sanottuna ärsyttää, koska siitä on suoranaisesti tullut hysteria. Mutta jotain hyvää siitä hetkellisestä mielenhäiriöstä koitui, kun löysin tämän herkullisen kesäkurpitsavuoan ohjeen.


Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka



2 kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1 prk ranskankermaa
lihaliemikuutio
3 tomaattia
paprikajauhetta
pippuria
suolaa
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi. Laita suikaleet vuokaan, ja ripottele päälle suolaa. Paista jauheliha pannulla. Murskaa lihaliemikuutio joukkoon ja mausta makusi mukaan. Kun liha on kypsää, ota pannu liedeltä ja lisää ranskankerma. Lisää jauhelihaseos kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon. Viipaloi tomaatti ja lisää vuoan pinnalle. Lisää lopuksi ohut kerros juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30min.



tiistai 10. heinäkuuta 2012

P niinkuin....

Polkka
 Pätkäsin kesän kunniaksi helpon polkkatukan, johon olen niiiin tyytyväinen.

Pioni
Jee, vihdoin on Pioni kukassa. Olin jo epäilevä kesän alussa kun Irwin pisti kavereineen sen alut matalaksi.


Pelargoni
Pelargonit kukkivat komeasti kun ilmat ovat vihdoin lämmenneet.

Pinaatti
Pinaattia on penkki täynnä. Kuvanottohetkellä on puolet jo napsittu parempiin suihin.

Pannari
Tarkemmin sanottuna pinaatti- kinkkupannari. Herkullinen iltapala, joka on vaivaton ja nopea valmistaa.

n.1 l tuoretta pinaattia
400g palvikinkkua palana
100 g voita
3 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita pannaritaikinan ainekset, vatkaa munat maitoon yksitellen. Lisää vehnäjahot pikkuhiljaa vatkaten munamaitoon. Lisää lopuksi suola. Anna turvota sen aikaa kun valmistat täytteet. Poista isoimmat kannat pinaatinlehdistä. Leikkaa lehdet pieneksi silpuksi. Sulata voi pannulla. Sekoita pinaattisilppu voisulaan ja ota pannu pois levyltä. Leikkaa palvikinkku pieniksi paloiksi. 
Kaada pannaritaikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää pinaatti-voiseos. Ripottele päälle lopuksi kinkkukuutiot tasaisesti. Paista pannaria n. 30-40 min. Nauti sellaisenaan tai puolukkahillon kera.