keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Punajuuri-jauhelihavuoka

Tähän aikaan vuodesta kannattaa todellakin herkutella kotimaisilla kasviksilla. 
Ne ovat juurikin nyt maukkaimmillaan ja kilohinta ei päätä huimaa. 
Toivoisin todella että kauppojen vihannestarjonta olisi tällaista vuoden ympäri.


Punajuuri-jauhelihavuoka

1 kg punajuuria
2 punasipulia
400g naudan jauhelihaa (rasvaa 10%)
2dl täysjyvä couscousta
½ rkl voita
½ rkl öljyä
½ tl suolaa
3 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
200g Aurajuustoa (murustettuna)
pippuria
oreganoa
1dl juustoraastetta

Kuori punajuuret ja leikkaa kannat. Kuori sipulit. Leikkaa punajuuret ja sipulit lohkoiksi. Kuullota lohkoja pannulla miedolla lämmöllä, voi-öljy seoksessa n. 15 min. Kaada uunivuokaan odottamaan.
Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla, pippurilla ja oreganolla. Sekoita jauhelihan joukkoon kypsentämätön couscous.
Keitä vesi ja liuota siihen lihaliemikuutio. Sekoita veden joukkoon myös murustettu aurajuusto.
Sekoita jauhelihaseos punajuurten joukkoon, ja kaada päälle neste. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
Kypsennä vuokaa uunissa 175 asteessa n. 60 min ajan. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.



Nautinnollista syksyn alkua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Nams! Tätä täytyy kyllä testata! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa hyvä, kun klikkasin tänne blogiin. :) Olin nimittäin unohtanut punajuuret ihan täysin. Tämän reseptin lisäksi on ihan pakko tehdä vuohenjuusto-punajuurivuokaa. :)

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/

    VastaaPoista