maanantai 17. helmikuuta 2014

Smoothie


Meillä aloitetaan lähes joka aamu smoothiella. Se on loistava tapa saada päivä käyntiin, ja samalla saa suuren määrän vitamiineja helposti. Varsinkin näin talvella huomaa että niitä todella tarvitsee ja tuntuu ihan luissa ja ytimissä, jos vitamiiniannos jää jostain syystä tekemättä. Kaiken lisäksi on se erittäin hyvää. Kaikenlaisia sekoituksia on helppo kokeilla. Oma suosikki koostuu banaanista, mustikoista ja puolukasta. Alla vielä tarkempi ohje. Banaaneista kannattaa valita jo vähän pilkulliset, silloin sen makeus riittää, eikä sekaan tarvitse lisätä muuta makeutusta.


2 isoa, tai 4 pienempää lasillista

2 kypsää banaania
2 dl mustikoita (jäisiä)
1 dl puolukoita (jäisiä)
kaurajuomaa

Tai sitten vaan iloisesti sekaisin "suurin piirtein" määriä :)

Lisää banaanit ja marjat kannuun. Kaada sekaan kaurajuomaa, kunnes ne peittyvät. Sekoita tehosekoittimsessa tai sauvasekoitimella tasaiseksi. Lisää kaurajuomaa jos seos liian paksua. Nauti!!

4 kommenttia:

 1. En olekkaan koskaan testannut kaurajuomaa smoothiessa, täytyy testata. Puolukasta ja banaanista olen tehnyt smoothieta, mutta melkein aina tulee tehtyä mansikka-banaani tai mustikka-banaani smoothieta. Tuttua ja turvallista siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin käytin aikaisemmin maustamatonta jogurttia, mutta kerran päätin kokeilla kaurajuomaa, kun maitotuotteita tulee muutenkin syötyä niin paljon. Maku oli mielestäni parempi, joten sille tielle jäin :)

   Poista
 2. Komeita marjoja, ettei vaan olisi Vesannolta. Enpä ole keksiny tuota kaurajuomaa, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesannoltapa hyvinkin. Meinasin jo kehuskella että omin kätösin poimittuja, mutta nuo mustikat taitaa olla jo sieltä anopin pakastearkusta poimittuja ;)

   Poista