maanantai 4. kesäkuuta 2012

Maalla


 Niin kuin jo viime postauksessa mainitsin, kävimme mökiltä lähdettyämme mutkan isäni luona maalla. Irwin pääsi taas riehumaan Lucan kanssa, ja ne pistivät isän narsissipenkin niin pahaan kuntoon, että päätin poimia katkenneet kukkaressut parempaan talteen. Hevosille laitettiin porukalla laidun valmiiksi, jotta pääsisivät pian herkuttelemaan vihreää heinää napansa täyteen. En malta odottaa sitä hetkeä kun ne pääsevät ilakoimaan laitumelle. Se on aina jotenkin niin ihana nähdä kuinka paljon ne siitä nauttii. Missi on jo niin iso tyttö, että pienokaiselle maistuu jo heinäkin.

TÄYTETYT LETUT
 Urakan jälkeen tein meille lettuja, suolaisella sekä makealla täytteellä. 
Ne ovat niin herkullisia, ja oikeanlaisella täytteellä, sopivat lounaaksi mainiosti.


Savukalatäytteen tein mökiltä tuomistamme savuahvenista, mutta muukin savukala käy. 
Lisäksi turkkilaista jogurttia, hienoksi silputtua punasipulia, 1 rkl sitruunamehua, hieman suolaa ja pippuria.


 Raparperikompotin tein isän pihan raparpereista. 
Leikkaa 3 vartta paloiksi. Keitä paloja vedessä, kunnes pehmenevät kunnolla. Kaada suurin osa vedestä pois, ja lisää reilusti sokeria (n. 2-3dl) Anna hautua miedolla lämmöllä vielä kannen alla n. 10min. 
Lisää lopuksi hieman kanelia tai vaniljasokeriaEnsi kerralla pitkästä aikaa hieman sisustusjuttuja. Olen nyt päässyt kotona vauhtiin, kun on ollut niin kurjat kelit, ettei pihalla viitsi touhuta. Pari kivaa juttua olen saanut tehtyä, joita olen pitkään hautonut mielessäni. Nyt olen eteisen kimpussa taas, kun täytyy korjata se tippuneen naulakon aihettama tuho. 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti