keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Toivoton toukokuu!


En ole ehtinyt tässä kuussa mitään. Työt ovat vieneet tämän kuukauden ihan tyystin. Väsymys alkoi jo painaa, ja kotiin tultua tuntui että kaikki vaan repsahtaa, koska ei yksinkertaisesti ole ehtinyt mitään. Puhumattakaan blogin päivittämisestä. Pari todella ärsyttävää vastoinkäymistä on tullut kodin ja pihan saralla.
Meidän hieno vanha naulakko tuli yksi päivä seinältä alas oikein ryminällä. Okei... mitä voi odottaa kun kiinnittää vanhan rautanaulakon kipsilevyseinään, ja tankkaa sen täyteen takkeja. Ei auttanut vaikka oli proppaukset vimpan päälle.Siihen täytyy siis alkaa miettiä jotain muuta vaihtoehtoa. Haaveilen samalla kuistin tapetoimisesta. Ecolla on niiiin ihania uusia tapettimallistoja, jotka houkuttelevat kovasti.

Toinen mikä vetää mielen matalaksi on meidän viime kesänä kylvämä nurmikko. Jäänpolte on tuhonnut PUOLET meidän etupihan nurmikosta. Menee siis kylvöhommiksi viikonloppuna. En tiedä minkälaiset aitaviritykset pitää vetää ettei Irwin tallaa sitä sen jälkeen. Itse asiassa, siinä taitaa sama tyyppi tassutella kuvassa, joka on sen aiheuttanutkin.

 Mutta iloisimpiin aiheisiin.. Sain tänä aamuna kylvettyä yrtit viljelylaatikkoon. Se huojentaa jo mieltä kovasti, että tietää joidenkin asioiden sentään edistyvän.Ja mikä olisikaan parempaa terapiaa, kun puutarhassa touhuaminen?

Pieni apulainen häärii myös niin mielellään mukana. Viime kesästä oli hienosti talvehtinut kähäräpersilja ja salvia. Salviaa ostin kyllä myös lisää, koska se on niin mahtavan hyvää. Mutta persiljaa hankin sitten silolehtisenä versiona lisäksi.


Lisäksi laatikkoon joutui vihersipulia, pinaattia ja korianteria. Takana olevaan laatikkoon tulee erilaisia salaattilajikkeita, kunhan saan haettua lisää multaa ja suodatinkangasta. Timjamia kokeilin myös kylvää suoraan ulos. Se kokeilu tapahtuu erillisessä isossa ruukussa.


Löysin saunan takaa tällaisen, joka näyttää mielestäni erittäin paljon joltakin kukalta jota en vaan saa mieleeni. Särkynyt sydän se ei taida olla, mutta jokin vastaava. Ehdotuksia otetaan vastaan :)
Istutin sen vanhaan grilliin, jossa viime kesänä kasvoi päivänkakkaroita. Saa nähdä viihtyykö.

Ihanaa kun alkaa vihdoin palailemaan elävien kirjoihin, joten nähdään taas pian!

6 kommenttia:

 1. Sormet multaan aurinkoisena päivänä, niin kyllä kaikki muut murheet unohtuu. Ja sinullahan on tuo ihana nappisilmä apuna, joten nou hätä ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on taas auttanutkin kovasti. Ihanaa kun ulkona tuoksuukin jo niin kesälle.

   Poista
 2. Lehti muistuttaa kovasti akileijaa. Se on kova leviämään ja voi ilmestyä erilaisista paikoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi tiedosta. Googlettamalla selvisikin, että olen tainnut nähdä sen jopa kukassa viime kesänä. Siinä oli sellainen tummanlila kukka.

   Poista
 3. Sinulla on aivan ihana blogi, ja suloinen apulainen. Sormet mullassa auttaa kyllä kummasti moneenkin murheeseen ja stressiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se on jo kovasti auttanut, ja varsinkin kun muutokset näkyvät jo :) Irwinkin kiittää kehuista!

   Poista