perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pääsiäismuistelot


Tulin toissapäivänä kotiin viikon reissailun jälkeen. Oli todella mukavat pääsiäispyhät ja pikkuneidin kanssa meni kyläily paremmin kun hyvin. Pääsiäinen vietettiin todella rauhallisissa merkeissä, ja panostettiin vaan hyvään ruokaan ja rentoutumiseen.

Kokeilin tehdä lampaasta pulled lamb versiota, koska possusta valmistettuna se on niin hyvää. Lammaskin yllätti, ja oli erinomaista. Seuraavalla kerralla vaan tekisin erilaiset lisukkeet, mutta nämäkin toimivat kyllä.




Eli Pulled Lamb ja lisukkeina uunijuureksia sekä rullarieskoja.
Seuraavaksi aion kaveriksi kokeilla tzatsikia tortillalettujen kera. 


Jälkkäriksi uunijäätelöä. Vaniljajäätelöä & kiwanoa marenkihunnulla.
Kiwano oli ihan uusi tuttavuus. Ajattelin sen olevan saman tyyppinen kuin esim passion hedelmä tai granaattiomena, mutta mieto kurkkumainen maku oli lievä pettymys.




Pääsiäissunnuntai huipentui lasten aarteenetsintään, jossa etsittiin aarretta vihjeiden avulla.


Nyt eletään arkea aina vappuun asti... 
Joka onkin jo ensi viikolla. Sen kunniaksi laitoin tänään siman käymään.



maanantai 14. huhtikuuta 2014

Dymo munat


Emme vietä kotona pääsiäistä, vaan lähdemme siskoni luokse pyhiksi. Sen vuoksi en panosta kauheasti pääsiäskoristeluun kotonamme. Olemme itse asiassa olleet hänen perheensä kanssa viettämässä pääsiäistä viimeiset 3 vuotta, joten koristelu on jäänyt kotona vähemmälle jo pidemmän aikaa. Aina kuitenkin jotain pientä tekee mieli laittaa. Keittiönpöytämme päällä olevalle tarjottimelle on helppo aina fiiliksen mukaan vaihdella koristeita, kukkia, kynttilöitä ja herkkuja. Nyt laitoin siihen pääsiäis aiheisia juttuja.



Laitoin rairuohon kasvamaan sydämmenmuotoiseen kynttilänalustaan, ja kynttilöiden paikoille laitoin munat keikkumaan. Niihin kirjoitin yksinkertaisesti Dymolla tekstit. Pajunkissat on must-juttu pääsäisenä,
 ja värikkäät pienet suklaamunat ovat ikisuosikkeja.




Keskitytään siis meille olennaisempaan... Hyvään ruokaan!!


perjantai 11. huhtikuuta 2014

Suklaapallot


Tein tänään makumatkan lapsuuteen. Jos minun pitäisi nimetä yksi herkku joka on jäänyt lapsuudesta mieleeni, niin ne ovat suklaapallot. Ruotsissa näitä tehtiin jatkuvasti, ja aina vaan ne olivat yhtä herkullisia. Ja kyllähän nuo maistuvat vielä näin aikuisiälläkin.


SUKLAAPALLOT

100g voita
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3rkl kaakaota
3dl kaurahiutaleita
3rkl vahvaa kahvia

Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa hetki. Sekoita sillä aikaa kuivat aineet kulhossa. Lisää kahvi ja sulanut voi. Sekoita massaa kunnolla. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Pyörittele jähmettyneestä massasta pieniä palloja ja pyöräytä niitä kookoshiutaleissa tai strösseleissä.


Omaan makuun ovat kookoshiutaleet ainoa oikea kuorrutus, mutta koska J ei voi niitä sietää, tein hänelle myös strösselipäällysteisiä. Makuasioista kun ei voi kiistellä!

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kirjahylly


Alun perin kun sisustin pikku E:n huonetta, niin halusin pitää värit neutraaleina, koska ajattelin lelujen ja muiden hänen omien tavaroidensa tuovan sinne väriä ja elämää. Nyt sitä väriä alkaa kivasti pikkuhiljaa hiipimään huoneeseen. Tein kirjoille hyllyn vanhasta rautahyllyköstä, joka on ollut meillä tyhjän panttina pihan leikkimökissä. Täytyy leikkimökkiä alkaa sitten laittamaan, kunhan tytskä tulee siihen ikään että alkaa siellä leikkimään.


Suloinen kankainen etana on SIA kidsin. Sen olen aikoinani hankkinut töistä siinä toivossa että perheemme kasvaisi joskus. Se on muutaman vuoden kaapissa odotellut, ja vihdoin pääsi ulos ravistelemaan pölyt kuorestaan.

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Täysjyväleipä


Minulla on koko ajan hirveä leipomisvimma. Olen kyllä hillinnyt itseäni, etten leipoisi jatkuvasti makeita herkkuja. Päätin siis leipoa jotakin hyödyllisempää välillä. En pidä yleensä leivän tai pullan leipomisesta. Niin hullulta kun se kuulostaakin, minua ällöttää sormien väliin tarttuva taikina. Siispä leivon yleensä sellaisia leipomuksia, joita ei tarvitse vaivata. Tämä leipä on siinä mielessä ihana, ettei taikinaa tarvitse juurikaan käsin käsitellä, vaan on niin helppo tehdä, ettei melkein usko todeksi ennen kuin kokeilee. Ja on muuten herkullisinta leipää mitä olen onnistunut tekemään. Resepti löytyi Terveen hyvää-blogista täältä.




Ei kaipaa muuta kun sipaisun voita ja kupillisen kuumaa kaveriksi!

torstai 3. huhtikuuta 2014

Päiväunipaikka


Meistä on kovaa vauhtia tulossa vanhojen huonekalujen sijoitusperhe. Puhuin aikoinani kälylleni että haluan keinutuolin kun vauva syntyy. Hän tarjosi omaa papaltaan perittyä tuolia, koska se ei heille mahtunut. Nyt pikkusiskoni vaihtoi järjestystä kodissaan, ja heidän ihana vanha puusohva ei oikein enää löytänyt paikkaa. Tarjouduimme heti huolehtimaan sohvavanhuksesta, varsinkin kun J on sitä moneen otteeseen heiltä yrittänyt meille saada. Mielestäni se on ihana. Nyt vaan puntaroin minkälaiset päälliset siihen tekisin. Alkuun heitin ruman keltaraitaisen päällisen päälle torkkupeiton ja pari tyynyä, mutta jokin pysyvämpi päällinen pitää kyllä laittaa. Varmaankin päällystän vanhan istuinpehmusteen ja hankin siihen sopivia tyynyjä.