sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Sydämmenvalloittaja


Olen ihan myyty. Meidän suloisin pieni varsatyttönen on niin ihana, että tallilta ei tekis mieli lähteä pois lainkaan. J sanoikin että voi tuoda minulle patjan viereiseen karsinaan. Mutta on sieltä väkisin lähdettävä, ei siinä muu auta. Mais Tex on todella hyvä emä. Se pitää pienokaisestaaan hyvää huolta, ja suojelee sitä aina kun tarve vaatii. Mutta silti antaa käydä karsinassa siivoamassa ja silittelemässä varsaa. Oli tarkoitus tänään siirtää MT ja varsa viereiseen karsinaan siivoamisen ajaksi, mutta mamma ei suostunut lähtemään. Täytynee ottaa jokapäiväiseksi projektiksi yrittää saada sitä liikkeelle. Aika ei taida vaan olla vielä kypsä, vaan suojeluvietti on vielä liian vahva. Saatiin me silti puhdasta jälkeä kun tehtiin iskän kanssa tiimityötä. On se toki siivottu päivittäin, mutta nyt vaihdettiin perusteellisesti kaikki kuivikkeet, jotta pienellä olisi lämmin makoilla puhtaalla alustalla.


Eilen saatiin nauttia todella värikkäästä sateenkaaresta, joka teki upean kaaren tallin yli. Harmi kun koko komeutta ei saanut mahtumaan yhteen kuvaan.


 Hyvää vappua kaikille!

torstai 26. huhtikuuta 2012

Kevätjuttuja


Harmaata, harmaata ja harmaata. Todella tylsät kelit on ollut nyt pidemmän aikaa. Tuntuu että talviloman jälkeen ei ole aurinko kunnolla edes näyttäytynyt. Mutta onneksi sentään lumet alkavat olla historiaa. Pihassa on enää pari pientä lumikasaa. Täytynee ilmeisesti käydä "tekemässä kevättä" ja levitellä niitä ympäriinsä, että lähtisivät lopullisesti. Linnuilla on kuitenkin kevättä rinnassa. Aamuisin kun käyn pihalla Irwinin kanssa, niin konsertti on korvia huumaava. Meillä on pari pariskuntaa tehnyt pesänsäkin pihapiiriin. Ihana varpuspariskunta on pesiytynyt saunan pönttöön. Vähemmän ihana pari mekkaloi meidän piipussa. Naakat.. Pitävät ihan hirveetä meteliä. Taitaa olla sama pariskunta joka siellä majaili viime keväänäkin.

 Mukava yllätys odotti lumen alla. Viime pääsäisenä maahan tökkäämäni narsissit kasvavat niin terhakkaina. Olin niin varma ettei niistä mitään kasva. Taidanpa laittaa tänä pääsäisenä paleltuneet narsissit ja helmililjat myös maahan. Jospa niistä olisi sitten enemmän iloa ensi keväänä.
 

Laitoin tänään siman tulemaan. Oli aikomus paistaa itse myös munkkeja, mutta se taitaa jäädä haaveeksi, koska aika ei yksinkertaisesti riitä. Onneksi sima on niin helppo ja nopea valmistaa, että sen sentään ehtii. Pitää hakea munkit kaveriksi sitten kaupasta. Lauantaina ajattelin pullottaa sen ihaniin olutpulloihin, jotka sain lahjaksi, kun vietimme kolmekymppisiäni octoberfestin hengessä. Meinasin vaan tuunailla niitä hieman. Jospa esittelen lopputuloksen sitten täälläkin.

Lauantaina meillä on taas hautajaiset. J:n mummo nukkui pois pääsiäisenä. Tuntuu että hautajaisia on ollut aivan liikaa viime aikoina. Hautajaisten jälkeen lähdetään iskän luokse maalle. Pääsee taas ihmettelemään miten ihana pieni varsa voi ollakkaan. Toivotaan että saisin jo kaunokaisesta kuvia.

Siihen asti heippa!

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Siivekkäitä ja nelijalkaisia


Mennyt viikonloppu oli todella mukava. Lähdettiin perjantaina Himokselle viettämään rakkaan ystävän polttareita, ja samana viikonloppuna piti sitten tietysti syntyä meidän pieni varsa. Missasin sitten sen mahtavan tapahtuman, mutta onneksi erittäin hyvästä syystä. Tulevan morsiammen polttareita vietettiin mehiläisteemalla. Siitä syystä että sulhasen suvulla on perinteitä mehiläisten kasvattamisesta. Pelkäsimme säätiedotusten vuoksi pahinta, mutta onneksi sääjumalat armahtivat meitä hieman. Morsiammella teetettiin jos minkälaisia tehtäviä, mutta yksi ikimuistoisimmista tehtävistä oli norsupallo, johon koko sakki osallistui. Eli norsupalloa pelataan kuten jalkapalloa, mutta pelivälineenä on jalkapallon sijaan jumppapallo. Meidän vuokraama hiekkakenttä muistutti ennemminkin perunapeltoa, ja minun piti tyylilleni uskollisena ottaa myös hieman lähempää kosketusta maapinnan kanssa. Tai ennemminkin mudan kanssa. Hauskaa oli kuitenkin. Olin lupautunut huolehtia ruokapuolesta, ja saatiinkin herkutella monenlaisia juttuja. Yhden esittelen teille kuitenkin tässä. Söpöt mehiläis muffinssit jotka tein etukäteen valmiiksi.

Muffinssien ohjeen otin osittain Kinuskikissalta, mutta Kick patukan sijasta käytin Fazerin salmiakki suklaata. Sopi myös mielestäni erittäin hyvin. Kuorrutteeksi tein sitruunaisen tomusokerikuorrutteen, koska se pysyy parempana kun leivokset piti tehdä etukäteen valmiiksi. Sen värjäsin elintarvikevärillä keltaiseksi. Koristeeksi sokerimassasta tehdyt pienet mehiläiset, jotka värjäsin ja maalasin pastavärillä. Olivat kyllä menestys.


Kävin äsken ihastelemassa meidän isälle syntynyttä pientä tamma varsaa. Oli kyllä niin rohkea tyttönen. Ja kaunis kuin mikä. Muistutti kyllä enemmän isäänsä kuin emäänsä. Isä on Kemppitallin Choco Chip Hanover.
Tyttösestä täytynee tehdä ihan oma postaus, kun lähden viikonloppuna käymään tallilla uudemman kerran. Jospa hän pääsisi silloin jo hieman ulkoilemaankin, niin saisi otettua muutaman kuvankin.  


sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Herkullinen parsa


Onneksi on taas parsa-aika! Se on ehdottomasti yksi minun suosikki vihanneksista. Viikonloppuna tein meille parsasta ja lohesta todella hyvän annoksen. Ainakin meille se maistui erinomaisesti.


PAAHDETTUA LOHTA JA PARSAA UPPOMUNAN KERA


Nippu vihreää parsaa
2 palaa ruodotonta lohifilettä
suolaa
pippuria
2 munaa (paitsi tein J:lle extramunalla :)
2l vettä
1dl etikkaa

kastike:
1dl oliiviöljyä
1rkl omenaviinietikkaa
1rkl hunajaa
1rkl Dijon sinappia
suolaa

Kuori parsat ja kiehauta ne lähes kypsiksi, suolalla ja ripauksella sokeria maustetussa vedessä.
Jätä parsojen päät vedenpinnan yläpuolelle. Siirrä valmiit parsat jääveteen odottamaan, jotta eivät kypsy yli ja vaalea vihreä väri säilyisi. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset voimakkaasti sekoittaen. Siirrä jääkaappiin maustumaan. Paista lohifileet kuumalla pannulla molemmin puolin, nahkapuoli ensiksi. Lohi voi jäädä sisältä aavistuksen roseeksi. Siirrä lohet vetäytymään folion sisälle.
Laita uppomunien vesi kiehumaan ja lisää etikka. Riko munat kuppiin ja kumoa veteen kun vesi kiehuu. Anna kypsyä noin 3-4 min. Lopuksi lämmitä parsat pannulla voissa ja kokoa annokset. 

Erittäin maukas, mutta sopivan kevyt annos. Ruoalle valitsin kaveriksi aivan mahdottoman herkullisen valkoviinin, Ranskalaisen Pfaffenheim Spécial fruits de mer. Tarkemmat tiedot viinistä löydät täältä.
Suosittelen!!

torstai 12. huhtikuuta 2012

Mh 1


Seuraavaksi pieni piipahdus meidän makuuhuoneen puolelta. Ovessa on aikaisemminkin esittelemäni mummon virkkaama kaitaliina. Niitä oli sopivasti kaksi, molempiin yläkerran oviin, joihin ne olivat kuin tehty.


Pidän sinisestä seinästä yllättävän paljon. Muuttaessamme tänne, oli minulla toiveena saada makuuhuoneeseen jokin rauhallinen sävy. Mietin pitkään maitokahvin sävyä, mutta se tuntui liiankin turvalliselta. Vanha sininen sopii mielestäni myös talon luonteeseen paremmin. Ajattelin että maalaan sen varmaankin pian, koska kyllästyisin sävyyn, mutta vielä siitä ei ole ainakaan ollut merkkejä.
Sängyn J pelasti meidän työpaikan roskalavalta. Se siirtyi meidän edellisestä asunnosta mukana, ja onkin niitä harvoja kalusteita jotka sai jäädä. Siihen löysin Ikeasta sopivat yöpöydät.


 Kivan koristeikkunan löysin edullisesti Kärkkäiseltä, ollessani Ylivieskassa työmatkalla. Pakkohan se oli ostaa. Olen aika pihi sisustaja. En tykkää käyttää suuria rahasummia tavaroihin, vaan yritän löytää niitä edullisesti, tai mitä parasta, ilmaiseksi. Joskus saisi kyllä jonkin tavaran helpomalla vaivalla, kun viitsisi vähän maksaa, mutta pidän siitä haasteesta että saa jonkin vanhan tavaran sopimaan muuhun sisustukseen.
Tein jonkin aikaa sitten mummon pitseistä taulun, mutta se oli turhan massiivinen. Suunnitelmissa onkin ommella niistä koristetyynyt, kunhan ehtisi kangaskauppaan.



Tuoli on myös pelastettu kaatopaikka kuormasta. Siihen ei uskallakkaan istua, vaan se toimii ainostaaan vaatteiden laskupaikkana. Mielestäni se oli vaan liian nätti, joutuakseen kaatikselle. Olen miettinyt sen verhoilemista, mutta en ole vielä keksinyt miten selkänojan kankaan saisi vaihdettua, ilman että selkänoja menee rikki. Peilistä en pidä yhtään, mutta se on erittäin toimiva. Olenkin odottanut että bongaisin jostain kivemman näköisen, mutta joka olisi yhtä hyvä. Vielä ei ole osunut kohdalle. Tai on, mutta ei sellaista jonka olisin raaskinut hankkia.

Katsotaan sitten minkä huoneen valitsen seuraavaksi esittelyyn. Ehkäpä vierashuoneen?

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Talvilomailua keväthangilla


Vietettiin mieheni kanssa pääsiäisen aikaan meidän talvilomaa. Ilmat hellivät ainakin, vaikka ensiksi meinasi näyttää takatalven osalta aika pahalta. Lomailu alkoi mökkisesongin aloittamisella, kun pääsimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna kesämökille.


 Hyvin tarkeni, vaikka mökillä on ainoastaan puulämmitys. Ulkona oli kyllä öisin oli kylmä, mutta päivällä jopa kuuma, kun kävimme jäällä pilkillä ja kävelyllä.Kalaa ei kyllä tullut yhtään, ainostaan pari hassua kiiskeä. Onneksi mukana oli kuitenkin kalatiskiltä ongittu kirjolohi, jonka J laittoi savustumaan.


 Pääsiäispyhiksi J lähti kiekkoturnaukseen, ja siskoni tuli poikiensa kera kylään. Käytiin maalla isän luona kylässä. Pojille piilotettiin munia pihapiiriin ja muutenkin pyhät menivät herkuttelun merkeissä.
Pitkänäperjantaina tehtiin hyvää ruokaa, ja pelailtiin lautapelejä. Ruoan valmistin meille jälleen Koti ja Keittiö lehdestä bongaamani ohjeen mukaan. Joten tarjolla oli salviatäytteisiä broilerinfileitä saltimbocca ja timjamirisottoa. Erittäin hyvää oli, kun sen vielä kruunasi hyvällä Pinot Noirilla.



Irwin sai jälleen uuden leikkikaverin kun suloinen Helga neiti oli myös remmissä mukana.
Koirat saivat  myös peuhata sielunsa kyllyydestä, joten iltaisin oli väsyneitä sekä lapset että koirat, puhumattakaan niitä paimentaneista aikuisista.



perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pastellivärejä nimpparina


Eilen oli minun nimipäivä, jota juhlistettiin kakun kera. Anopilta sain suloisen vaaleanpunaisen kukan ja suklaamunan. Kaupungilla kävin kahvittelemassa ystävän kanssa ja käytiin hakemassa molemmille keväiset farkut Kapp Ahlista. Kaverille keltaiset ja minulle korallinväriset.Olkoon ne nimpparilahja itselleni.


Raikkaan valkosuklaa mustikkatortun ohjeen näin pari vuotta sitten Koti ja Keittiö lehdessä, ja siitä asti on sitä pitänyt kokeilla. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ohjeen löydät täältä.


keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Esittelyssä Markkula


Kotini on linnani. Niin se ainakin menee omalla kohdallani. Tykkään meidän kodista aivan valtavasti. Tokihan jos rahaa riittäisi, niin ostaisin maalta vanhan kunnostettavan maatilan. Mutta tähän elämäntilanteeseen on tämä talo aivan passeli. Pientä viilausta tekee mieli tehdä jatkuvasti, mutta olen aina ollut hyvin uskollinen tyylilleni. Haluan myös että koti on paikka jossa voi elää rennosti, eikä tarvitse varoa mihin uskaltaa koskea tai istahtaa. Tokihan välillä joutuu tekemään kompromisseja, kuten Irwinin pentuaikana. Silloin elettiin matoitta ja kukitta muutama kuukausi. Mutta nyt herra osaa jo käyttäytyä. Myöskään vaaleista sävyistä en suostu luopumaan koirien tai muidenkaan sottapyttyjen takia. Jos jokin likaantuu tai kuluu, niin silloin pestään tai maalataan.  Huonekalut ja koti on elämistä varten, mutta estetiikkaa unohtamatta.
Ajattelinkin pieninä kuva annoksina esitellä pikkuisen talomme, huone huoneelta, aloittamalla olohuoneesta.

Tämän pöydän ääressä hujahtaa hetkessä tunti jos toinenkin.

Talvella korvaamaton takka, nyt lämmittää jo aurinkokin.

Löhöily sallittu!


 Yleiskuva olohuoneesta Irwinillä ja ilman.

Rakkaudesta elokuviin. 



 
Seuraavaksi on vuorossa makuuhuone, mutta siihen asti heippa!


tiistai 3. huhtikuuta 2012

Taistelu takatalvea vastaan


 Lunta tuli illalla ja viime yönä kymmenisen senttiä. Se ärsyttää todella, koska oltiin jo ehditty saada saunalle vievä laatoitus sulaksi. Nyt siinä on sitten jälleen paksu lumikerros.
Mutta olen päättänyt nauttia keväästä siitä huolimatta. Onneksi kuitenkin aurinko jaksaa pilkahdella aina välillä.




Nyt on todella iskenyt sisustusvimma kotona. Loma on ilmeisesti tehnyt tehtävänsä, sillä nyt olen jaksanut tehdä monta asiaa, jotka ovat olleet odottamassa jo pitkään. Uusista sisustusjutuista laittelen kuvia vaikka  seuraavassa postauksessa, koska nyt on pääsiäinen tullut taloon oikein rytinällä :)



Nyt odottelen jo kovasti viikonloppua, jolloin saan siskoni ja hänen pojat kylään. Sitten nautiskellaan ja herkutellaan.



Ihanaa ja aurinkoista pääsäisen odotusta kaikille!!